Useat yritykset maksavat tietämättään liikaa kiinteistöveroa

Kiinteistöjen vuosittaisista ylläpidon kustannuksista suuri osa syntyy kiinteistöveroista. Tämän veron suuruuteen vaikuttavat tekijät jäävät kuitenkin usein epäselviksi ja selvittämättä ilman ammattilaisen apua.

Suomessa kiinteistöveron ulkopuolelle jäävät ainoastaan vesialueet, metsät ja maatalousmaa, autiokirkot, luostarit ja linnat sekä puolustusvoimien tukikohdat. Näin ollen mikäli yrityksen kiinteistö ei kuulu edellä mainittuihin, ei se myöskään voi välttyä vuosittaisilta kiinteistöveroilta.

Asia johon kiinteistön omistaja tai omistajan veroinen haltija kuitenkin voi vaikuttaa, on kiinteistöveron oikeellisuus ja sitä kautta veron määrään.

Kiinteistöveroon vaikuttavat tekijät ovat kuitenkin usein erittäin moninaisia sekä hankalia selvitettäviä ilman asianmukaista osaamista. Muutamia erikoisempia veroon vaikuttavia tekijöitä esimerkiksi teollisuuskiinteistössä voivat olla jonkin prosessin luoma lämpö, tai tehtyjen parannus- ja huoltotöiden laajuus ja kirjaustapa.

Fatmanin kiinteistöveroasiantuntija Karl Hein kertoo, ettei yrityksillä yleensä ole aikaa eikä myöskään tarvittavia resursseja tehdä laajoja selvityksiä omissa kiinteistöissään. Tämä johtaa siihen, että pahimmassa tapauksessa veroja maksetaan lähes tupla määrä verrattuna siihen, mitä niiden todellisuudessa pitäisi olla.

Fatmanin avulla yritykset saavat kiinteistöveroasiat vaivattomasti kuntoon. Prosessiin kuuluu myös se, että teemme asiakkaan puolesta muutosilmoitukset Verottajalle ja vastaamme Verottajan mahdollisiin kysymyksiin. Vuosien varrella Fatman on toteuttanut kiinteistöveroselvityksiä suomen suurimpiin toimitila- ja teollisuuskiinteistöihin. Selvityksen tilanneita asiakkaita ovat olleet muun muassa Ruukki, Nokian Renkaat, Outokumpu ja Technopolis. Näiden lisäksi Fatman on palvellut lukuisia pienempiä toimijoita, näitäkin hyvin tuloksin.

Mikäli yrityksenne kiinteistöihin ei ole aikaisemmin toteutettu kiinteistöveroselvitystä, tai haluatte muuten vain varmistua verojen oikeellisuudesta, voit olla yhteydessä Fatmanin myyntitiimiin.

 

Robin Pulkkinen robin.pulkkinen@fatman.fi 050 477 4370

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa