L&T ottaa käyttöön Fatman Frame toiminnanohjausjärjestelmän

Lassila & Tikanoja (L&T) ja Fatman ovat yhdessä kehittäneet Fatman Frame Toiminnanohjaus -järjestelmää vastatakseen paremmin kiinteistöjen loppukäyttäjien tarpeisiin. Frame mahdollistaa asiakkaille parempaa tiedolla johtamista kerätyn kiinteistötiedon perusteella. Käytännössä järjestelmä tuottaa sellaista tietoa, jota hyödyntämällä L&T voi tehdä fiksumpia päätöksiä.

Frame toiminnanohjausjärjestelmän avulla asiakas pääsee seuraamaan, mitä kiinteistössä tapahtuu. Järjestelmä kertoo esimerkiksi millaiset ovat kulutuslukemat, mitä ennakkohuoltotöitä tehdään tai onko kiinteistöihin kohdistunut vikailmoituksia.

”Jos puhutaan trendeistä, niin tiedolla johtaminen ja tiedon hyödyntäminen erilaisissa palveluissa ohjasivat meidät tämän järjestelmän kehittämiseen”, kertoo L&T:n liiketoimintajohtaja Antti Niitynpää.

Järjestelmä on kehitetty asiakkaille ja asiakkaiden asiakkaille eli loppukäyttäjille, ei L&T:lle

Projektin lähtöajatuksena on ollut se, kuinka L&T voisi palvella kiinteistön loppukäyttäjää entistä paremmin. Samalla järjestelmä tuo lisää näkyvyyttä myös L&T:n omille työntekijöille. L&T ja Fatman ovat kehittäneet järjestelmää ketteriä kehitysmenetelmiä hyödyntäen. Yksi tärkeä osa kehitystä on ollut ominaisuuksien jatkuva testaaminen, jonka avulla nähdään millainen lopputulos on. Se myös mahdollistaa tarvittaessa korjausliikkeiden tekemisen ennen tuotantoon siirtymistä.

Kehitystyötä jatketaan yhdessä

Fatmanin varatoimitusjohtaja Ville Hentilän mukaan yhteistyö L&T:n kanssa on ollut monessakin mielessä poikkeuksellista. Hän kokee, että L&T on sitoutunut projektiin todella hyvin aina käyttäjistä lähtien. Projektin alusta asti on ymmärretty se, kuinka paljon IT-projekti vaatii panostusta myös tilaajalta, jotta se saadaan kunnialla maaliin.

”Tämä hankehan ei pääty koskaan. Virallisesti projekti päättyy tämän vuoden loppuun mennessä, mutta siitä se työ itse asiassa vasta alkaa. Meillä molemmilla, niin Fatmanilla kuin meilläkin, ovat aivot raksutelleet ja jatkokehityslaariin on tulossa paljon sellaista, mitä päästään työstämään sitten, kun tämä perustoimitus saadaan ensin valmiiksi”, L&T:n kehityspäällikkö Petri Kuismin summaa.

Vastaa