Teemme ketterää ohjelmistokehitystä omin voimin Espoon Leppävaarassa. Olemme rakentaneet koko yrityksen toimintatavat ohjelmistokehityksen ympärille. Kehitämme ja ylläpidämme mukavassa tasapainossa vanhaa ja uutta.

Yrityksen ohjelmointihistoriaa

Yritys aloitti liiketoimintansa 1990-luvulla teknisen huollon, kuntoarvioiden ja energiakatselmusten parissa. Yrityksen perustajan Kari Heinin visioiden mukaan kiinteistöliiketoiminta alkoi sähköistymään nopeasti ja ohjelmistojen kehitys aloitettiin pääliiketoiminnan ohessa jo ennen kuin Windows95 julkaistiin. Fatman julkaisi ensimmäisen sähköisen huoltokirjaohjelmansa, Infomasterin, vuonna 1995.

2000-luvun alussa www-selaimella käytettävät ohjelmistot alkoivat yleistymään nopeasti maailmalla ja myös Fatman alkoi kehittämään omaa versiotaan. Netmaster huoltokirja oli aikansa moderneimpia selainohjelmistoja ja siinä oli mm. SMS-tuki kentällä toimiville huoltomiehille. Nopeasti kehittyneet Microsoftin uudet web-teknologiat mahdollistivat täysin uudenlaisen tavan tehdä ohjelmistokehitystä. Huoltokirjan rinnalle kehitettiin kattava selaimella toimiva tila- ja vuokrahallintaohjelmisto, eCenter

2010-luvulla mobiililaitteet tulivat pysyväksi osaksi huoltoliiketoimintaa. Fatman alkoi kehittämään täysin uutta HTML5-pohjaista huoltokirjaa, Framea. Uusi .NET WEB-ohjelmointikieli mahdollisti täysin uudenlaisen ohjelman rakentamisen. Fatman Frame on tänä päivänä asiakkaittemme käytössä ja sopimushallintaohjelmistot on päivitetty mukaan samaan ohjelmistokokonaisuuteen.

Fatmanin historia

Kehitystyö nyt

Ohjelmistokehityksessä on katsottava aina eteenpäin. Uusia teknologioita kehitetään jatkuvasti ja toimintatapojen kehittyessä myös asiakkaiden vaatimustaso kasvaa. Tässä kehityksessä on pysyttävä mukana.

Fatmanin ohjelmistokehittäjien monipuolinen ja kansainvälinen osaaminen antavat yritykselle hyvät eväät tulevaisuuteen. Olivat kyseessä sitten uudet kansainväliset pilvipalvelut, tietoturva tai perinteinen ongelmanratkaisu, meiltä löytyy aina joku joka osaa tarttua haasteeseen samalla muita opettaen. Ketterät kehitysmenetelmät (SCRUM, Kanban) mahdollistavat läpinäkyvän ohjelmistokehitysprosessin asiakkaittemme suuntaan.