Siirry pääsisältöön

Fatmanin liikevaihto laski 3,1 miljoonaan euroon 30.11.2020 päättyneellä tilikaudella. Liiketoiminnan tulos oli -58 000 euroa ja työntekijämäärä oli keskimäärin 38 henkilöä.

Yrityksen johdon mukaan useat vuodelle 2020 suunnitellut asiakasprojektit siirtyivät myöhemmäksi COVID-19-pandemian aiheuttaman taloudellisen epävarmuuden ja poikkeuksellisen työympäristön johdosta. Markkinatilanteen ja yrityksen liiketoiminnan oletetaan vähitellen normalisoituvan vuoden 2021 aikana, mutta poikkeusolojen pitkittymisen myötä epävarmuutta on edelleen ilmassa. COVID-19-pandemian arvioitu kokonaisvaikutus yrityksen liikevaihtoon oli noin 25% vuonna 2020.

Erittäin haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta yrityksen jatkuva liiketoiminta pysyi vakaana ja laadukkaiden SaaS-palveluiden tuotanto jatkui ongelmitta, vaikka valtaosa henkilöstöstä työskenteli etänä huhtikuusta 2020 lähtien. Lisäksi Fatman käynnisti viime vuonna merkittäviä T&K-projekteja IoT-sovellusten kehittämiseksi. Yrityksen tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä muutoksessa, jossa erilaisten laitteiden synnyttämä data kerätään sekä analysoidaan systemaattisesti ja tämän pohjalta määritellään KENEN tulisi tehdä MITÄ, MISSÄ ja MILLOIN.

Fatman on jo julkaissut ensimmäisiä ratkaisuja tämän uuden konseptin alla. Näissä toteutuksissa kerätään ja luokitellaan laajoja datasarjoja, ennustetaan tulevaisuuden tapahtumia soveltuvien algoritmien avulla sekä optimoidaan työtilauksia, jotta resurssien käyttö olisi mahdollisimman tehokasta. Tätä työtä jatketaan vuonna 2021 alati kiihtyvällä vauhdilla.

Vuosikertomus

Lue myös