Siirry pääsisältöön

Fatmanin historia.

Fatman Oy

Yritys aloitti liiketoimintansa 1990-luvulla teknisen huollon, kuntoarvioiden ja energiakatselmusten parissa. Yrityksen perustajan Kari Heinin visioiden mukaan kiinteistöliiketoiminta alkoi sähköistymään nopeasti ja ohjelmistojen kehitys aloitettiin pääliiketoiminnan ohessa jo ennen kuin Windows95 julkaistiin. Fatman julkaisi ensimmäisen sähköisen huoltokirjaohjelmansa, Infomasterin, vuonna 1995.

2000-luvun alussa www-selaimella käytettävät ohjelmistot alkoivat yleistymään nopeasti maailmalla ja myös Fatman alkoi kehittämään omaa versiotaan. Netmaster huoltokirja oli aikansa moderneimpia selainohjelmistoja ja siinä oli mm. SMS-tuki kentällä toimiville huoltomiehille. Nopeasti kehittyneet Microsoftin uudet web-teknologiat mahdollistivat täysin uudenlaisen tavan tehdä ohjelmistokehitystä. Huoltokirjan rinnalle kehitettiin kattava selaimella toimiva tila- ja vuokrahallintaohjelmisto, eCenter

2010-luvulla mobiililaitteet tulivat pysyväksi osaksi huoltoliiketoimintaa. Fatman alkoi kehittämään täysin uutta HTML5-pohjaista huoltokirjaa, Framea. Uusi .NET WEB-ohjelmointikieli mahdollisti täysin uudenlaisen ohjelman rakentamisen. Fatman Frame on tänä päivänä asiakkaittemme käytössä ja sopimushallintaohjelmistot on päivitetty mukaan samaan ohjelmistokokonaisuuteen.

Alkutaipaleemme

Fatmanin tarina alkaa Pohjois-Amerikasta, jossa Kari Hein kartutti kokemusta kiinteistömarkkinoilta. Kari saapui takaisin Suomeen 80-luvun loppupuolella ja hänen paluunsa myötä ajatukset uusista ja innovatiivisista työkaluista kiinteistöjen hallintaan rantautuivat Suomeen.

Yritys perustettiinkin pian tämän jälkeen vuonna 1991, jolloin Kari lähti toteuttamaan visiotaan. Virallisesti kerrottuna yrityksen nimi tulee sanoista Facility Technical Management, mutta nimen valintaan saattoivat vaikuttaa myös Karin ulkoinen olemus sekä televisiossa pyörinyt Koira Haudattuna (Jake and the Fatman) -sarja.

Moni 90-luvulla kiinteistöalalla työskennellyt saattaa muistaa Fatmanin ensimmäiset ohjelmistot kuten InfoMaster ja NetMaster. Nämä edustivatkin aikoinaan aikakautensa edistyksellisimpiä huoltokirja-ohjelmistoja. Näiden ohjelmistojen rinnalla Fatman tarjosi pitkään myös hyvin laajan valikoiman erillaisia asiantuntijapalveluita, kuten energiakatselmuksia, kuntoarvioita sekä kiinteistöveroselvityksiä.

Uusi aika ja sukupolvenvaihdos

Vuonna 2016 yrityksessä tapahtui sukupolvenvaihdos, jolloin Karin poika Karl Hein siirtyi yrityksen johtoon. Samana vuonna alkoi myös uusien osaajien etsintä, joilla olisi kykyä ja paloa kehittää toimintaa entistä enemmän ohjelmistoyrityksen suuntaan. Loppuvuodesta 2016 yritykseen löytyikin uusi toimitusjohtaja sekä teknologiajohtaja.

Tästä alkoi Fatmanin muutos kohti uuden ajan ohjelmistoyhtiötä, jossa asiantuntijapalvelut ulkoistettiin yhteistyökumppaneille ja kaikki fokus laitettiin omaan ohjelmistokehitykseen.

Näin syntyi nykyinen moderni ohjelmistotalo, jossa tuotteiden ”parasta ennen” -päivä on kaukana tulevaisuudessa.

Nykyaika

Parin viime vuoden aikana Fatman on kasvanut kovaa vauhtia oman alansa edelläkävijäksi ja muuttunut kokonaan ohjelmistotaloksi. Yrityksen pitkän iän salaisuus on ollut toiminnan jatkuva kehittyminen ja alan kehityksessä suunnannäyttäjänä toimiminen. Jotta samanlainen kehitys olisi mahdollista myös jatkossa, omistamme Fatmanilla joka toinen kuukausi yhden työpäivän prosessiemme ja toimintamme kehittämiseen. Tämän avulla palvelemme asiakkaitamme alan ediskysellisimmillä ja tehokkaimilla ratkaisuilla myös tulevaisuudessa.

Espoon toimistolta käsin palvelemmekin jo käyttäjiä pohjoiselta napapiiriltä aina Intian valtamerelle saakka.